“BAGRO BOŠNJAČKA, SRPSKA I HRVATSKA…”

Potresna poruka voditeljke čija ćerka (11) je pokušala da se ubije zbog vršnjačkog nasilja

Ika Ferrer-Gotić, novinarka BHRT-a iz Sarajeva objavila je na Fejsbuku šokantan status u kojem navodi da je njena 11-godišnja ćerka pokušala da izvrši samoubistvo.

Foto: Facebook

Naime, devojčica od svega 11 godina odlučila je da digne ruku na sebe, jer godinama trpi diskriminaciju zbog boje kože, tvrdi njena majka Ika Ferer Gotić, inače poznata TV voditeljka.

Ika ima dve tamnopute devojčice s kojima već nekoliko godina živi u Sarajevu. Ona je i ranije za medije pričala kako su njena deca izložena nasilju i diskriminaciji zbog boje kože.

Bolnu priču je podelila na na svom fejsbuk profilu, a mi njen status prenosimo u celosti:

“Zdravo, bagro bošnjačka, srpska i hrvatska! Zdravo, balije, četnici i ustaše! Zdravo, mrzitelji, hajvani, besposleni i retardi! Ili kako god se volite nazivati samo kako biste izbegli nazivati se “ljudima”, “građanima”, “sunarodnjacima”. Zdravo vama kojima su anarhija i bezakonje štit i zdravo vama koji mislite da ste najpametniji, a niste se makli milimetar s mesta.

Ovo je Saša. Njoj je 11 godina. Inače, moja ćerka.

                                  Foto: Ika Ferrer Gotić / Facebook

Da, ta o kojoj ste godinama slušali u medijima. Devojčica kojoj su prvi dan škole, te neke 2011. godine, nanosili telesne povrede, jer ima drugačiju boju kože, jer je lepo odgojena i jer je moja ćerka. Moja, one o kojoj ništa ne znate, a trošite vreme nagađajući. Saša. Dete koje je svakodnevno trpelo teške verbalne napade. Dete kojem ni uprava škole nije pomogla jer je to sve bilo ‘dečije’. I tako to traje šest punih godina.

Upravo ta Saša je u četvrtak pokušala da izvrši samoubistvo. Počeli slušati? Imam vašu pažnju?

Možda i imam, jer se nadam da ne spavate sada kada ste ubili malog Mahira Rakovca, pa kada ste Dubravka Lovrenovića u roku dve godine strpali pod zemlju, a sada Alisu Mahmutović šaljete na ispraćaj. Vi, društvo zadnjeg reda, počinili ste etničko čišćenje. Pokušavate isto s mojom porodicom? Kada kažem ‘vi’ mislim na vas, bagro neobrazovana, koja tipkate po forumima javno bez cenzure, a onda to naša deca čitaju i za razliku od nas odraslih koji to i ne čitaju ili to smatraju odlikom neukih, misle da takvi komentari zaista nešto i znače. Pitam vas, s obzirom da nemate hrabrosti to činiti imenom i prezimenom, jer ste kukavice prvog ranga, zašto odgajate svoju decu da vam budu ista ta bagra bez imalo dostojanstva? Zar ste toliko neuki da ne uviđate da to što činite nekoga može koštati života? Zar je moguće da takve gliste kao vi gmižu po ovom bosanskom tlu? Vi i vaši izrodi koje zovete decom, a koja su odraz vas gmizavaca i van vašeg cirkusa kojeg nazivate domom?

Nećete uzeti moju porodicu, nećete dirati moju decu. Ja ću se boriti, a vi nastavite tako. Vi ste samo odraz vašeg neuspeha, nezadovoljstva, jada, neodgoja. Hajde, pišite, trošite svoje vreme, i kao što moj prijatelj Tomislav Cvitanusic kaže: “Zato ste vi dole, a mi gore. I vi nikada nećete biti mi! Samo zato što niste shvatili svrhu vašeg jadnog postojanja.” Ja bih se stidela da sam na vašem mestu, ili u najboljem slučaju da sam tako nisko pala kao što ste vi, konopac i prva vrba. Nema tu rehabilitacije.”

Inače, Ika je rođena u Travniku ali je odrasla u Holandiji. Živela je i u Austriji, Hrvatskoj, Kubi, Španiji. Pre šest godina Ika je donela odluku da napusti Holandiju i sa svoje dve kćerke, Sašom i Tanjom dođe da živi u BiH.

Izvor:blic.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *