EXIBITION 2015

Golubic (Obrovac), Croatia, 24-25.Aug. 2015


Project “Outdoor Gallery” set up as a workshop for visual-artists-was guided by the idea of permenent leaving traces in space. The project stems from research conducted by Nikola Macura in the field of art, sculpture practice in relation to art, society, politics, and economy. The village of Golubic was host artists with different poetics and attitudes.


Projekat Galerija na otvorenom postavljen je kao radionica za vizuelne-likovne umetnike-ce vođen idejom ostavljanja tragova u prostoru.
Projekat proizilazi iz istraživanja koje sprovodi Nikola Macura u polju umetničke, vajarske prakse u odnosu umetnost,društvo, politika,ekonomija…
U ovom slučaju ponuđena lokacija, selo Golubić u Hrvatskoj ugostiće umetnike-ce različitih poetika i stavova pozvanih da ostave sopstveni trag na ovom prostoru.
Umetnici-ce su na sebi svojstven način intervenisali u seoskom eksterijeru postavljajući instalacije, skulpture,murale. Lokacije na kojima su umetnici-ce postavili radove biće obeležene na mapi sela tako da posetioci galerije-sela mogu lakše da pronađu rad određenog autora-ke i pogledaju-prate čitavu postavku.
Ideja je da kroz ovu radionicu prođe veći broj autora-ki iz Hrvatske, Srbije i drugih zemalja regiona pa samim tim i da se fundus radova na taj način uvećava.

Dario Smetiško
Mirjana Blagojev
Ana Shaub
Nikola Macura
Elizabeta Perić

Selektor i kordinator-Nikola Macura
Foto- Kristina Macura