Upoznajte se sa našim aktivnostima

Aktivnosti CDHR

od 2007. godine do danas
Budite u toku sa najnovijim aktivnostima CHDR-a
Centar za istoriju, demokratiju i pomirenje je od 2007. godine do danas bio organizator mnogobrojnih akcija koje podstiču razvoj i jačanje demokratskih odnosa u regionu. 

CHDR doprinosi razvoju demokratije kroz organizaciju skupova, okruglih stolova, letnjih škola i filmsku produkciju.

Članovi Centara za istoriju, demokratiju i pomirenje učestvuju u akcijama i projektima koje se bave temama:

Zaštita i održivi razvoj manjinskih prava

Pitanja vezana za izbeglice i migrante

Holokaust

Antisemitizam

Kultura sećanja

Tumačenje savremene istorije - put ka spoznaji sadašnjosti

Sve ove aktivnosti se sprovode u svrhu ispunjenja osnovnog cilja CHDR-a a to je

Politika regionalne stabilnosti i pomirenja.

Glavni cilj Centra za istoriju, demokratiju i pomirenje (CHDR) je da pruži pomoć i podršku u poboljšanju odnosa i da postakne saradnju u regionu kroz promovisanje demokratskih vrednosti, tolerancije i mira.

Regionalna saradnja je ključni način da se region održi stabilnim i prosperitetnim na duži rok.

13. Međunarodni naučni skup – Golubić 2020

Trinaesti međunarodni naučni skup o “Srpsko- hrvatskim odnosima” je održan u formi internet konferencije 24. avgusta 2020. godine. Organizatori skupa – Darko Gavrilović ispred Centra za istoriju, demokratiju i pomirenje i Janko Veselinović ispred Udruge za povjest, suradnju i pomirenje su tradicionalno otputovali u Golubić, kako bi bili domaćini konferencije iz Golubićke škole.

Pročitaj više

12. Međunarodni naučni skup – Golubić 2019

Centar za istoriju, demokratiju i pomirenje iz Novog Sada i Udruga za povjest, suradnju i pomirenje iz Obrovca, organizovali su dvanaesti po redu naučni skup o “Srpsko – hrvatskim odnosima”. Skup je održan od 22. avgusta do 25. avgusta 2019. godine u Golubiću (Hrvatska).

Pročitaj više

11. Međunarodni naučni skup – Golubić 2018

Međunarodni naučni skup o “Srpsko – hrvatskim odnosima” održan je jedanaesti put u Golubiću, u periodu od 20. do 25. avgusta 2018. godine. Centar za istoriju demokratiju i pomirenje iz Novog Sada (Srbija) i Udruga za povjest, suradnju i pomirenje iz Obrovca (Hrvatska) su i ovaj put bili organizatori skupa.

Pročitaj više

10. Međunarodni naučni skup – Golubić 2017

Deseti jubilarni međunarodni naučni skup u Golubiću, održan je od 24. do 28. avgusta 2017. godine. Organizatori skupa su kao i prethodnih godina bili Centar za istoriju, demoratiju i pomirenje iz Novog Sada (Srbija) i Udruga za povjest, suradnju i pomirenje iz Obrovca (Hrvatska).

Pročitaj više