CHDR letnja škola: „Zaštita identiteta i Holokaust“

U avgustu 2014. godine, u Golubiću (Obrovačkom) u Republici Hrvatskoj, u organizaciji Centra za istoriju, demokratiju i pomirenje održana je letnja škola za studente iz Hrvatske i Srbije.

"Zaštita identiteta i Holokaust"

Letnja škola Centra za istoriju, demokratiju i pomirenje

Letnja škola „Zaštita identiteta i Holokaust“ je okupila studente iz Hrvatske i Srbije.

Škola je imala za cilj da pruži studentima priliku da se upoznaju sa različitim aspektima zaštite identiteta i Holokausta.

Predavači na letnjoj školi bili su:

  • Maria Kavala sa Aristoteles univerziteta iz Soluna,
  • Domna Kofa sa Aristoteles univerziteta iz Soluna,
  • Janko Veselinović profesor na Univerzitetu u Novom Sadu, 
  • Darko Gavrilović, profesor na Univerzitetu u Novom Sadu. 

Studenti su imali priliku da čuju predavanja na teme: istorija Holokausta, zaštita identiteta manjinskih grupa i zaštita ljudskih prava. 

Ova letnja škola je važna inicijativa koja je okupila studente iz dve zemlje koje su bile suočene sa složenim političkim i istorijskim odnosima. Kroz ovu školu, studenti su imali priliku da se bolje upoznaju i razumeju jedni druge. Ovo je bila prilika da steknu nova znanja i veštine koje će im biti korisne u njihovom akademskom i profesionalnom razvoju.

CHDR kao organizator letnje škole nada se da će ovakve inicijative doprineti razvoju boljih srpsko – hrvatskih odnosa

Na ovaj način želimo da doprinesemo politici regionalne stabilnosti i da imamo pozitivan uticaj na društvene i političke procese u zemljama regiona.

Nadamo se da će se ovakve letnje škole i dalje organizovati u budućnosti i da će doprineti izgradnji mostova između ljudi i kultura u regionu.

Najnovije: