Likovna kolonija- Identiteti

24.08.2014. godine u Golubiću (obrovačkom), Hrvatska, otvorena je likovna kolonija “Identiteti” umetnika iz Hrvatske i Srbije.

Likovna kolonija u Golubiću

Događaj koji se odigrao 24. avgusta 2014. godine u Golubiću, Hrvatska, bio je značajan kulturni događaj  za to područje. Centar za istoriju, demokratiju i pomirenje je okupio umetnike iz Hrvatske i Srbije na zajedničkoj umetničkoj izložbi nazvanoj “Identiteti”.

Ova izložba predstavljala je radove autora koji su profesori i asistenti na Umjetničkoj akademiji u Osijeku (Hrvatska) i Akademiji umetnosti u Novom Sadu (Srbija), a među njima su bili Goran Despotovski, Vladimir Frelih, Ana Petrović, Sonja Radaković i Vlado Rančić.

Izložba je pružila priliku publici da uživa u širokom spektru umetničkih radova koji su se fokusirali na različite teme i stilove. Radovi su uključivali slike, skulpture, instalacije i fotografije, a svi su bili izrazito kreativni i jedinstveni. Svaki od umetnika pružio je svoj pogled na temu identiteta, bilo da se radilo o ličnom identitetu ili o identitetu njihove zemlje.

Ova izložba nije samo pružila priliku da se pogledaju umetnička dela, već je takođe bila i prilika za umetnike da predstave svoje radove i komuniciraju sa svojom publikom. Goran Despotovski i Vladimir Frelih su na otvaranju izložbe održali govore u kojima su objasnili svoje umetničke procese i kako su došli do inspiracije za svoje radove.

Ova izložba bila je važna za umetničku zajednicu u Hrvatskoj i Srbiji, jer je pružila priliku da se umetnici međusobno upoznaju i razmene ideje. Takođe je bila važna za lokalnu zajednicu u Golubiću, koja je imala priliku videti izložbu umetničkih dela koja nisu uobičajena u tom području.

Zaključno, izložba “Identiteti” bila je izvrsna prilika za umetnike da izlože svoje radove, za publiku da ih pogleda i za umetničku zajednicu da se poveže i komunicira. To je bio jedan od onih događaja koji su dali pozitivan doprinos kulturnoj raznolikosti i umetničkoj kreativnosti na području Severne Dalmacije.

Najnovije: