Likovna kolonija- Identiteti

24.08.2014. godine u Golubiću (obrovačkom), Hrvatska, otvorena je likovna kolonija “Identiteti” umetnika iz Hrvatske i Srbije.

Likovna kolonija "Identiteti" u Golubiću

Likovna kolonija „Identiteti“ je održana tokom avgusta 2014. godine u Golubiću, Hrvatska. 

Centar za istoriju, demokratiju i pomirenje je u okviru redovnih skupova o srpsko-hrvatskim odnosima, ove godine odlučio da okupi umetnike iz Hrvatske i Srbije. 

Ova izložba predstavljala je radove autora koji su profesori i asistenti na Umjetničkoj akademiji u Osijeku (Hrvatska) i Akademiji umetnosti u Novom Sadu (Srbija), a među njima su bili Goran Despotovski, Vladimir Frelih, Ana Petrović, Sonja Radaković i Vlado Rančić.

Radovi su uključivali slike, skulpture, instalacije i fotografije, a svi autori su bili izrazito kreativni i jedinstveni. Svaki od umetnika pružio je svoj pogled na temu identiteta, bilo da se radilo o ličnom identitetu ili o identitetu njihove zemlje.

Goran Despotovski i Vladimir Frelih su na otvaranju izložbe održali govore u kojima su objasnili svoje umetničke procese i kako su došli do inspiracije za svoje radove.

Ova izložba bila je važna za umetničku zajednicu u Hrvatskoj i Srbiji, jer je pružila priliku da se umetnici međusobno upoznaju i razmene ideje. Takođe je bila važna za lokalnu zajednicu u Golubiću, koja je imala priliku videti izložbu umetničkih dela koja nisu uobičajena u tom području.

Zaključno, izložba „Identiteti“ bila je izvrsna prilika za umetnike da izlože svoje radove, za publiku da ih pogleda i za umetničku zajednicu da se poveže i komunicira. To je bio jedan od onih događaja koji su dali pozitivan doprinos kulturnoj raznolikosti i umetničkoj kreativnosti na području Severne Dalmacije.

Najnovije: